tisdag 20 maj 2008

nikos dag

vaknar upp med tanken om att ja ska till skolan.
så blir de inte.
städar undan skor samt fixelitrix med rummet.
går sedan ned för att ta mig en liten lunchlatte samt en liten runda på stan.
runt häromkring börjar mina tankar kring att göra en nummer sju, med andra ord wokad biff med thailändskbasilika vilket är lite av en favvorit rätt runt drottninggatan 51.
ja börjar med att leta upp recpetet till denna gudomliska rätt, vilket inte var så svårt.
sedan börjar letandet efter "den heliga basilikan", som den faktiskt heter översatt från thailändska (tror ja).
letar i varenda affär runt centrum. frågar tillochmed hos thaimatfixarna på hörnet. fattade inte ett ord av vad hon sa alls.
till slut lackar ja ur å går hem för att skita i hela projektet.
kommer då på att de kanske faktiskt finns något slags substitut för basilikan.
och gissa va ja hittar! substitut!
tyvärr visar det sig att norrköpings utbud för färska örter som behövs i niko´s matlagning inte är vad det borde vara. de har varken körvel (som jag inom loppet på 5 minuter från två olika källor får höra inte är ett riktigt ord, vilket det utan tvekan är(kusin t persilja)), färsk anis eller färsk dragon. slutar med att ja får ta torkad dragon.
hur som helst. lycklig över att ja lyckats få med de flesta ingridienserna, samt även kött som de va halva priset på som enligt förpackningen ska vara extra mört vilket inte var fallet, springer ja hem och sätter igång med matlagningen. allt går hur bra som helst fram t att ja kommer på att ja glömde vitlöken. inga problem där heller...skickar ned jocke för att hämta mer.
runt häromkring börjar allt mer eller mindre å skita sig.
när thailändarna gör de här så har de gasolbrännare samt stora jävla wookpannor. ja har en sjukt seg samt crapig ugn från mitten av 90 talet samt en teflon panna med inte allt för höga kanter. har även sjukt mycket grönsaker som ska wookas samt kött. grönsaker flyger mer eller mindre genom halva köket å ja bränner mig eftersom de e så jävla mycket ångor som flyger upp överallt med ris kokandes å grönsaker wookandes samt köttet som steker för att (försöka) möras upp.
blandar sen ihop hela skiten i en enda stor kastrull eftersom jag nu inser att detta inte på något sätt och vi liknar nummer sju.
sedan e de dags för att äta denna sörja om ser snarare ut som en rysk ragu gjord på mest bruna tillbehör.
det smakar inte på nått sätt nummer sju.
detta var förmodligen första å sista gången som jag ens fösöker mig på något sånt här i mitt crappiga kök med min crappiga utrustning.
jävla thaibasilika! skyller fan allt på dig!